Per què el meu negoci no va com vull?

Fa mesos que tinc web i no m’ha vingut cap client“. “Pago publicitat i no em funciona“. “Faig promocions i poca gent respon“. Ho sentim sovint. I en la majoria de casos no són retrets ni al web ni a la publicitat ni a les promocions. És desmoralització resignada, fruit d’altres decepcions que el món de l’empresa i del comerç estan vivint des de fa anys.

Això vol dir que no cal tenir web, fer publicitat o promocions? En absolut. Són eines indispensables. Però elles soles no salvaran ningú, sinó que s’han d’entendre com elements d’una estratègia més àmplia que ha de començar responent unes preguntes molt bàsiques: Per què el meu negoci no va com vull? Què puc fer per superar-ho?

crisi

Crisi? Quina crisi?

Segurament trobarem moltes respostes a la primera pregunta i poques a la segona. N’hi ha que han optat per una sola línia d’acció: creuar els dits, serrar les dents i esperar que escampi. La bona notícia és que pot ser que la crisi no s’allargui molt més. La mala, que moltes coses hauran canviat després de set o vuit anys de resistència estoica. Algunes a causa de la crisi, però d’altres per, diguem-ne, causes naturals

Si som dels que no hem vist la possibilitat -o la necessitat- de fer canvis per adaptar-nos en tot aquest temps de crisi, i malgrat tot hem aguantat, però només hem aguantat, ara que voldríem gaudir de la bonança promesa, segurament ens tocarà… mantenir els dits creuats, perquè haurem passat uns quants anys hivernant. Com serà el món en la nova primavera?

Exemples: llibreries, cinemes, mitjans de comunicació, alimentació, immobiliàries, quioscos, editorials, hostaleria… Els negocis d’aquests i altres sectors que no hagin estat una mica atents, veuran ara que la culpa de tots els mals no era de la crisi. També de la inacció provocada per la crisi. Pensem com els afecten l’aparició dels ebooks, la millora de les tecnologies digitals i les comunicacions, les xarxes socials, la pirateria, els nous hàbits de consum alimentari, la punxada de la bombolla immobiliària, la potència dels productes xinesos… Alguns són part de la crisi, d’altres no. I tots han fet abaixar persianes. I moltes coses ja no tornaran a ser com eren.

Ara el que ens toca, abans de fer webs, publicitats o promocions, que també, és mirar-nos honestament al mirall. Analitzar-nos a nosaltres i el nostre entorn. I respondre de veritat a les preguntes Per què el meu negoci no va com vull? i Què puc fer per superar-ho? I fer-ho.

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.