De debò que necessito un web?

google llarg


Doncs sí, i tant. Per petit que siguis, necessites un web. Els motius són fàcils d’imaginar. El problema és que fa uns quants anys molts negocis, sobretot petits, no es van plantejar ni la pregunta. I ha passat el temps i ara  hi pensen com una possibilitat de dinamitzar l’activitat. Però amb mandra i desconfiança.

Alguns motius pels quals et pot fer servei un web:

Com a targeta de visita. Si algú vol alguna referència teva, anirà a internet. Si no t’hi troba, pensarà que no val la pena contactar-te. I potser sí que llegirà referències sobre tu, però no les hauràs escrit tu, i potser no diran el que voldries. Tots tenim clients descontents, competència i trolls.

En canvi, si troba un lloc on et presentes bé, pot ser que s’animi a fer-te un toc. Però recorda, si no t’hi troba, no te’l farà. És més, segurament trobarà algun competidor teu.

Com a comercial. Per convèncer. Normalment, la gent ve al teu establiment o aneu a visitar clients. Una presentació sovint ràpida, explicacions no prou rodones i la venda en suspens, amb el conegut “m’ho rumiaré”. Una web ben presentada pot ser el que decanti la balança, si rumiant, rumiant, el potencial client et busca i et troba a internet, amb presentacions adients, explicacions rodones i, per què no, un bon catàleg de productes.

Com a punt de venda. Per què no? Si ja tens catàleg, posa-hi preu, bon preu, i ofereix la possibilitat de pagar per internet i d’enviar-li el producte. Ja saps que els grans ho fan. Al principi només ells podien fer-ho. Ara hi ha eines econòmiques i senzilles. Pensa-hi.

Altres fórmules, la comanda per internet i que la passin a recollir. O els la portes a casa.

En qualsevol cas, el web -i per extensió les Xarxes Socials, ja en parlarem- no són una despesa innecessària. Són una eina que cada dia serà més important per als negocis.

Ja trigues.