Com aprofito Facebook per al meu negoci?

Amb paciència.

Moltes empreses tenen la seva pàgina de Facebook i l’autogestionen. Molt bé. Qui coneix millor el vostre negoci que vosaltres mateixos? Però també comporta una certa desesperació, en veure que us pren temps, que s’estanquen els seguidors de la pàgina i que les vendes tampoc no creixen.

Comencem pel final. Serà difícil que les vendes augmentin gràcies a Facebook, tret que poseu una oferta d’aquelles imbatibles que no us sortirà a compte. Però no la descarteu, l’oferta increïble, perquè és una manera de donar-vos a conèixer.

I aquí continuem. Facebook us ha de servir per donar-vos a conèixer i fer “marca”. I, sí, la mesura del vostre èxit serà el nombre de seguidors i de m’agrada que aneu recollint amb el pas del temps, perquè aquesta tasca demana constància i no admet dreceres.

facebook postQuines dreceres? Potser heu vist que podeu comprar m’agrada. Això servirà perquè qui visiti la vostra pàgina vegi que teniu un munt de seguidors. Però això té un efecte pervers. El compromís d’aquests seguidors serà zero i potser ni entendran l’idioma en què us comuniqueu.

Feu una prova amb alguna empresa o comerç amb molts seguidors. De la vostra competència, per exemple. Mireu les seves entrades i quants m’agrada i comparticions tenen. Si n’hi ha molts, bé per ells. Però sí són pocs, vol dir que han comprat un paquet de seguidors. No és  il·legal, però  “taca”  la seva reputació, perquè han agafat una drecera. Com pot ser que de 3.000 seguidors, no reculli ni un m’agrada, o dos o tres…? És ridícul. Tenir 3.000 seguidors així no és garantia que l’empresa sigui seriosa i de confiança, com es vol donar a entendre.

Per tant, els seguidors més bons són els que us guanyeu vosaltres mateixos. Com? Pocs misteris.

Feu xarxa. Feu m’agrada i compartiu. Seguiu i us seguiran, començant pels vostres amics del Facebook personal. I dels amics dels vostres amics. Només ho heu de demanar. I publiciteu el vostre Facebook allà on pugueu, començant pel vostre establiment. No us oblideu dels clients que ja teniu!

Feu ofertes i promocions. Si són interessants, us seguiran. No us limiteu a la publicitat i prou.

Proposeu activitats, concursos, jocs, fotografies, etc… i no cal que totes tinguin premi. Porta feina, però hi ha eines que la faciliten.

I, sobretot, aporteu continguts de qualitat. Si són d’interès, si resolen problemes, si són útils i a sobre amens, us seguiran. I si els vinculeu a la vostra pàgina web, i aquesta està ben pensada i feta, serà com si haguessin entrat al vostre establiment!

Però procureu que tot giri al voltant de la vostra activitat. Així tindreu seguidors fidels i potencials clients. Les fotos del vostre cap de setmana, a la vostra pàgina personal perquè les vegin els amics. I els acudits, la política, els vídeos divertits, etc… Això no és el que vol trobar la gent quan entra a la vostra pàgina. Això ja els ho aporten els seus amics i coneguts i a vosaltres us acaben de trobar. Més val, com sempre, caure en gràcia que graciós.

Ja ho hem dit, és el camí llarg. Però és el camí més segur.